x
 
 

Годишни награди за пътна безопасност 2013

За трета поредна година Фондация "Годишни награди за пътна безопасност" раздаде своите отличия. На стилна церемония в столичния хотел "София Балкан" (Шератон) организацията отличи най-добрите осъществени проекти и инициативи в шест категории.

Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 годинаСпециални гости на церемонията бяха: Н. Пр. Том ван Оорсхот – посланник на Кралство Нидерландия, евродепутата г-н Преслав Борисов, зам. кмета на Серес, Гърция г-н Панагьотис Григориадис, кмета на Петрич г-н Вельо Илиев, директора на ОД на МВР – Варна гл. инспектор Чавдар Нанков, директора на ОД на МВР – Ямбол комисар Генчо Иванов, г-н Цветан Цветанов, зам. директора на ГД “Национална полиция” Милчо Енев, зам. председател на Комисията за финансов надзор Борислав Богоев, г-н Валери Жаблянов - народен представител и други.

Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 годинаЦеремониален гид бе Владислав Прелезов.

Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 годинаВ категорията "Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации" призът бе връчен на Сдружение "Велоеволюция".
Наградата се дава за акция "Безопасно с колело": Образователна национална кампания с правила и съвети за безопасно придвижване с велосипед, проведена в градовете София, Варна, Бургас, Русе, Благоевград, Пловдив.

Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 годинаПризът "Инициативи за пътна безопасност от детски градини и училища" бе даден на ОУ "Алеко Константинов" – Перник за инициативата "Най-важният си ти – правилата за движение по пътя научи", насочена към децата от детските подготвителни групи и към учениците от първи до седми клас, за да ги възпита в транспортна култура и да се формират у тях знания и практически умения как да се предпазват от ПТП.

Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 годинаСпециална награда в същата категори получи едно плевенско училище СОУ “Иван Вазов” за инициативата “Малки регулировчици” – осъществена детска стратегия, която показва на възрастните, че правилата трябва да се спазват.

Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 годинаСъс специалната награда на служител на пътна полиция, с личен принос бяха отличени двама души – Емил Нейков от Варна и Валентин Борисов от Костинброд.
Полицай Емил Йорданов Нейков (категория Е – І степен, мл. автоконтрольор - ІІ ст. в сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР – Варна) е приятел на децата от детските градини и училища във Варна, защото нито един открит урок или среща не минават без негово участие. Той активно помага в провеждането на всяка кампания, форум или инициатива по безопасност на движението по пътищата в града.
Полицай Валентин Борисов Борисов (мл. автоконтрольор в РУП-Костинброд при ОД на МВР – София) е доказал старание, добра дисциплина и принципност, като неведнъж е помагал на ранени при катастрофи в ежедневната си дейност на пътя.

Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 година Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 годинаДве първи награди бяха присъдени в категорията "Журналистически материали, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии отразяващи проблемите на пътната безопасност" – на Живко Константинов от Нова телевизия - за множество репортажи на тема пътна безопасност, и на в. "24 часа" – за организирана дискусия на тема: "Ще има ли нов закон за движение по пътищата?".

Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 годинаВ тази категория специална награда заслужи единствения по рода си пълнометражен документален филм “Духовен апокалипсис – автомобилните катастрофи са световен проблем” на Георги Светославов.

Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 годинаНаградата в категорията "Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации" бе връчена на Община Петрич.
Проектът, реализиран от общината, е PROMO SAFE DRIVING: изграждане на съзнание за безопасно шофиране на местно ниво в трансграничния регион на Гърция и България. Изградено е училище за безопасност на движението и парк за трафик обучение. В училището са проведени теоретични занимания и обучени 2147 деца/ученици и възрастни, а в парка са проведени практически занимания и обучени 1971 деца и ученици.
Партньор в проекта е гръцката Община Серес, която също беше отличена.

Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 годинаВ тази категория журито отличи участник, заслужил специална награда за инициативите, които провежда през последните години - Областна дирекция на МВР – Ямбол.

Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 годинаПървото място в категорията "Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации" бе присъдено на "Загорка" АД.
"Карай трезво!" е информационна и обучителна кампания за шофиране без употреба на алкохол и отговорно поведение на пътя сред младите водачи.

Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 годинаТази година Фондация "Годишни награди за пътна безопасност" връчи и четири награди за изключителен принос – на Алекси Стратиев (Пътна полиция), на ген. Стоян Тонев (ВМА), на Алекси Кесяков (Държавно-обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата) и на Георги Янакиев (СБА).

Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 година Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 годинаДвама от късметлиите от томболата си тръгнаха с нова придобивка за безопасното пътуване на децата си – детски столчета за кола от “Чиполино”, а други - отпътуваха на велосипеди “Спринт”.

Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 годинаФондация „Годишни награди за пътна безопасност” благодари на всички, които съдействаха за реализирането на това събитие: г-н Преслав Борисов от Европейската Народна Партия (ЕНП), Застрахователно дружество Евроинс, Quality and Safety Ltd., Юрокрос асистънс, Българска асоциация на застрахователните брокери, Чиполино и Велосипеди “Спринт”, сдружение “Отворена младеж”, както и ПАНДА И.П., Съюза на българските автомобилисти и Български Червен кръст.

Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 годинаГостите се наслаждаваха на приятната музикална компания на трио “Live Music”.

Церемония по връчване на Годишните награди за пътна безопасност за 2013 годинаМедийни партньори на конкурс 2013 са: Българското национално радио, ТВ 7 и NEWS 7, информационна агенция „Фокус” и Инсмаркет.бг
Благодарим на всички!